ALOK

ALOK

ALOK

ALOK YoutubeALOK YoutubeALOK InstagramALOK InstagramALOK FacebookALOK FacebookALOK WebsiteALOK Website

ALOK (die/hun) trad al op in meer dan 600 zalen in 40 landen. Hun opvallende performance stijl combineert poëzie, comedy en audio-visuele kunst en exploreert thema’s zoals gender, afkomst, trauma en vervreemding.  

ALOK headlinede een sold out show tijdens het New York Comedy Festival in 2021 en stond ook op de affiche bij het Just For Laughs Festival in Vancouver in mei. Later dit jaar zal die optreden in het Soho Theater in Londen en zal die ook het voorprogramma spelen van de tour van Jonathan Van Ness.

Op televisie kan je ALOK momenteel bewonderen in de Netflix documentaire Getting Curious With Jonathan Van Ness en ook in het HBO late-night sketchprogramma Random Acts of Flyness en de documentaire The Trans List uit 2016 maakt ALOK hun opwachting. ALOK is ook de maker van de #DeGenderFashion-beweging, die die in de spotlight zette tijdens de Business Fashion Voices Conference in 2019.

ALOK schrijft daarnaast ook boeken, waaronder Beyond the Gender Binary, dat wordt omschreven als een oproep voor een nieuwe aanpak van gender in de 21ste eeuw. Het boek, gebaseerd op hun eigen ervaringen als een gender non-conforme artiest, werd gepubliceerd door uitgeverij Penguin Random House in 2020.

De performer werd bovendien opgenomen in de NBC’s Pride 50-lijst van meest invloedrijke change-makers in de LGBTQ-gemeenschap, HuffPo’s Culture Shifters en Business Insider’s Doers, naast vele andere erkenningen.

More comedy:
We use cookies for website analysis and marketing. By visiting and using our website you accept these cookies.
ACCEPT